Trailwalker 2018...La Cursa!!!

Doncs aquí tenim les fotos de la Trailwalker 2018, és la finalització d'un treball que ja va començar uns mesos enrere, cap al Novembre de l'any passat el Marc ens proposa un nou repte per al 2018.. participar en la cursa solidària Trailwalker 2018, cursa de 100 kms en el que els equips han de fer una donació de 1500€ per poder participar. El treball comença demanant donacions a la gent més propera, moltes gràcies a tots ells! Veiem que la gent participa però ens donen compte de que no es suficient per arribar a la xifra exigida i el cap comença a donar-li tombs a veure com podem recaptar els 800€ que ens falten per estar-hi a la Trailwalker, doncs i si fem el que ens agrada i sabem? Una jornada esportiva!!! van ser hores de treball a l'ombra però va donar els seus resultats, 8 activitats simultànies, pàdel, tenis, futbol, trekking, Entrenament Trail, Btt, escalada.... doncs va ser un èxit i van participar unes 130 persones, ens va permetre recaptar els diners que ens restàvem... i ens van sobrar i tot!!
Ara que ja sabem que estarem a la Trailwalker, comencen els preparatius per la cursa, els dies previs comencem a dir-li al cos que li tocarà patir una mica, així que intentem no fatigar-lo i ens hidratem força bé...





Per la meva part els entrenaments durant les últimes setmanes  van ser escassos degut a una lesió al genoll esquerre per sobrecarrega als lligaments, així que la cursa seria tota una incògnita de com respondria aquest genoll. Miguel i Vicenç, "dos jabalins"  molt forts estaven força tranquils ja que el seu nivell d'entrenament i estat físic es força alt!! Marc al igual que jo tenia els seus dubtes de com aniria la cursa, havia entrenat però en aquestes distancies tant llargues sempre tens el dubte de com reaccionarà el cos.

Portem tota la setmana mirant el parte meteorològic i  la veritat que no son gaire esperançadors, aigua tot el dia!! El dia abans va ser tot bromes al respecte, jo que m'agrada ser més tècnic opto per uns pantalons Salomon impermeables, això em tranquil·litza ja que passar unes 15 hores sota de l'aigua no em ve massa de gust i pot ser força dur. Els altres van fer bromes al respecte:





El miguel opta per les ulleres i gorro de piscina i pantalons de pescador, tot un repte fer 100kms així!

Arribem a Olot a les 20:00 aproximadament , el terreny de sortida està força entollat per les puges del mateix dia, però ara mateix no plou! Ens fiquem amb un grup d'altres autocaravanes per passar la nit, tot just a la sortida de la cursa, mes a prop impossible!

Esperem a que arribin els altres components del grup i sopem, es fa tota una odissea sopar 8 persones  dintre de l'auto, però apretadets ens fem lloc. Ens fotrem al cos els últims hidrats de carboni per l'endemà!



Ha tingut èxit l'arròs integral amb pollastre, verdures i salsa de soja, no deixem ni un gra!

Després de sopar decideixen anar a fer un beure en un bar que havíem vist ben a prop, jo em quedo a l'auto amb la nena, es tard per ella i a mi també em convé descansar.  A veure com passarem la nit, els nervis comencen a aflorar.

Ha plogut durant la nit però alhora d'aixecar-nos no ho fa i això ens anima a tots. Es comencen a sentir les primeres probes de so i això ens fa començar a moure els cos, no hem dormit tant malament, unes 6 hores!
Esmorzem... pastís energètic de diferents tipus...que bons estan! El Marc ens fa un de plàtan i jo un altre amb nous, deixem algunes porcions per la cursa!












Agafem tots els estris necessaris i anem a fer la foto de rigor al photocall!


Quin equipàs tenim!!  la Lidia, la Soraya. la Lourdes i la petita Ona ens faran el seguiment durat els 100kms de la cursa, i que bé ho van fer...no ens va faltar de res!

Abans de la sortida fem altres fotos  i per sorpresa nostra trobem al Valentín Sanjuan donant ànims a tots els equips .... ets proper i ets la motivació de moltes persones que et segueixen!!








No tenim temps per res més, en 5 mínuts tret de sortida! Estem al part de sota, a l'esquerra!!



L'aventura comença... sortim al mig de tota una bona gentada, som uns 800 corredors aproximadament... ens anem fent pas entre la gent que camina i agafem un  ritme còmode de
6'30" i ja no el deixem fins al primer avituallament, al km 18! Fotos durant els primers kms, potser és la part més bonica de la ruta del carrilet, anem entre boscos i túnels...








El Vicenç te un ritme molt més alt que el nostre i decideix "acoplar-se" en un altre equip també de Lleida....els trobem al primer avituallament a Sant Feliu de Pallerols i fa uns 10 minuts que ens espera. 

La pluja ha  fet acte de presencia uns kms abans d'arribar  i ens acompanyarà durant els propers 30 kms aproximadament! 

Ens canviem els mitjons mullats dels tolls i ben ràpid continuem a engolir kms, els propers avituallaments estan força aprop pel que se ens fan curts, Les Planes d'Hostoles al km 23,3 i Amer al km 31,4. a Amer arribem força mullats i toca canviar-nos de roba, anem ben xops de dalt a baix!!
Fem un petit entrepà i quan decidim tornar a la marxa,el company Vicenç ens comunica que l'organització el pot desqualificar si no va amb la resta de l'equip, decideix donar par acabada  l'experiència ja que  no ens pots esperar a cada avituallament amb la pluja que està caient i tot mullat, te unés proves físiques d'oposicions i no es pot jugar un refredat i llençar per terra una preparació a la qual li ha dedicvat molt temps.  Així que continuem el Marc, el Miguel i jo durant els 60 kms restants. 


Prenem sortida i l'aigua ens fa d'acompanyant però es va obrir un clar i per l'alegria de tots nosaltres, deixa de ploure, i això fa que en doni un plus energia i tirem millor que mai! Seguim amb el ritme de 6'30" i arribem a Anglès, km quasi 40. Fem la primera parada llarga ja que es l'hora de dinar, massa llarga pel meu gust però necessària!
Un plat de pasta integral, tonyina i ous durs en donen l'energia que necessitem  fins al proper avituallament que ja es passat l'equador de la prova, a Girona!! 
Aquí les fotos amb sol son més boniques!!!








Fins a Girona seguim el mateix ritme i arribem a l'entrada de Girona a les 18:00 aproximadament, per sospresa nostra l'organització va canviar l'avituallament respecte els anys anteriors i ens fan creuar tota Girona, uns 5 kms extres que no esperàvem!! Els equips no saben ben bé per on s'ha de passar ja que al no estar senyalitzada i el roadbook dificulta passar per on toca, creuem Girona i comencem a veure equips que ens indiquen el camí a seguir. Ja veiem el pavelló i la gent ens rep amb uns aplaudiments que ens carreguen les piles .
A l'entrada de Girona al km 62 encara tenim ganes de gresca!!




 


  1. Fem parada per menjar una mica i veient els serveis de Fisio anem de cap els tres sense dir res, 62kms comencen a pesar a les cames. Parada de uns 20 minuts i continuem la marxa, tenim a 17 kms Cassa de la selva, seguim amb bon ritme i en menys de dues hores ens plantem a Cassà, s'ha fet de nit just abans d'arribar i aprofitem l'avituallament per fer una sopa calenta, canviar mitjons, fer una mica de socialització amb la resta de l'equip i després d'uns 40 minuts de parada tornem a ficar-nos en marxa, ara només tenim 9 kms fins a Llagostera, sortim amb els frontals i tirem fins al km 85 sense problemes, encara estem animats i anem fent bromes!








Aquestos kms comencen a allargar-se més , al km 80 i llargs a Marc li ha passat factura el correr tants kms, a l'haver-se pres dos pastilles de cafeína i algun gel més, li dona el baixón i comença a trobar-se malament pel que decidim fer els darrers kms  caminant, arribem a santa Cristina d'aro a les 1:00, l'atac d'hipocondrisme està castigant a Marc, es queixa

molt durant tota l’etapa, no es troba bé i ens ho fa saber cada tres minuts, res greu ....no te taquicàrdies, respira amb normalitat, parla amb normalitat....només és el cansament que està passant factura. L’anem animant amb el Miguel, arribem a santa Cristina d'Aro a les 1:00, animem a Marc a continuar ja que estem al km 95 i només ens queden 10, fem un brou calent i als 5 minuts reprenem la marxa, al final de la propera etapa ja tenim la desitjada foto finish.
A aquest avituallament ja només ens ha esperat la Lourdes i el Vicenç, Soraya,Lidia i Ona han decidit esperar-nos a l'arribada  i ficar a dormir a la petita, porta un bon tute avui i està molt cansada.

Els últims 10 kms en fan "Xino xano", al Marc se li ha passat el malestar  i torna a fer bromes!  son 10 kms i caminat  estem poc més de dos hores.... la tant esperada arribava a Meta ja la tenim a tocar!



 Son les 3:30 aproximadament i donem per finalitzada la Trailwalker 2018! Han sigut 80 kms corrent, 3 hores parats i 26kms caminant, fent un total de 17 hores. S'ha allargat més del que esperàvem però ens ho  hem passat tant bé que les hores han passat ràpidíssimes, una experiència que tornarem a repetir l'any vinent!




Donar l'enhorabona també a l'equip de les noies RACE TEAM, la parella de Marc i les seves companyes també van finalitzar la TRAILWALKER 2018! Quines cracks esteu fetes, cerveceta finish!




Un cop ja finalizada i havent fet balanç de l'experiència, recomanem fer-la a tothom que pugui... 

I ja per finalitzar i per complir amb les propostes que vàrem fer, decidim donar la resta de diners que varem recaptar a la jornada esportiva a l'ONG ALPICAT SOLIDÀRI,  una ONG amb molt menys recursos, gestionada per 7 veïns d'Alpicat els quals estan fent moltes accions a Gàmbia, son pocs diners per nosaltres però molts per la gent necessitada a un país del tercer món. Gràcies per fer la feina que feu ALPICAT SOLIDÀRI!






 M'he decidit a fer una crònica tant extensa perquè dies abans del tret de sortida teniem molts dubtes i em va ajudar molt poder llegir les experiències d'altres equips, espero que la nostra també ajudi.


Ara si que donen per finalitzada tota l'experiència TRAILWALKER 2018...





Comentarios

  1. Muy buena la crónica, me ha hecho revivir la trailwalker otra vez!! Grandisima experiencia con grandisimos recuerdos!!!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario